Synesis

POSLOVNI SOFTWARE ZA RAD
U WINDOWS OKRUŽENJU

Preuzimanje programa SynesisPOS

Synesis POS – preuzimanje instalacijske datoteke

UPOZORENJE

Da bi program SynesisPOS radio, korisnik mora imati licencnu datoteku, koju od nas dobiva mail-om prilikom kupovine programa.

Kad je licencna datoteka jednom instalirana na računalo, nove verzije programa mogu se uvijek skidati s naših stranica i instalirati na računalo, bez potrebe da se ponovo instalira licencna datoteka.

AKO NEMATE LICENCNU DATOTEKU, NEMOJTE INSTALIRATI OVAJ PROGRAM !!!

SynesisPOSSetup.exe

Nova verzija programa za potrebe fiskalizacije zahtijeva pristup internetu.

Kod prvog pokušaja pristupa internetu, na vašem računalu potrebno je taj pristup dozvoliti (port 8449). Na nekim računalima pojaviti će se prozor u kojem se pristup internetu treba potvrditi, a na nekima će biti potrebno otvoriti postavke vatrozida (firewalla) i to podesiti ručno. Ovo podešavanje ovisi o vatrozidu korištenom na vašem računalu, a budući da ih postoji preko 20-ak različitih vrsta, na svakome je podešavanje drugačije.

Ovisno o tome koji se vatrozid koristi, i kako je podešen, ova kontrola pristupa može biti i vrlo jednostavna. U mnogim slučajevima, kod prvog pokretanja programa, vatrozid će otvoriti mali prozor u kojem će vas pitati da li dopuštate pristup internetu. U tom slučaju dovoljno je potvrditi dopuštenje pristupa na internet i to je sve. Ako na ovo pitanje odgovorite negativno, ona se kod slijedećeg pokretanja programa pitanje uglavnom više ne pojavljuje, nego vatrozid automatski blokira pristup internetu. Zato je vrlo važno da dopustite pristup internetu prilikom prvog pokretanja nove verzije programa.

Nakon svake instalacije nove verzije Synesisa, pristup internetu trebati će, kod većine vatrozida, ponovo podesiti. Zato vas molimo da za pitanja oko podešavanja vatrozida kontaktirate svojeg informatičara.