Synesis

POSLOVNI SOFTWARE ZA RAD
U WINDOWS OKRUŽENJU

FISKALIZACIJA od 1.1.2013

Objavljeno: 25.10.2012

U Hrvatskoj se od 01.01.2013. uvodi obveza fiskalizacije računa u poslovanju s gotovinom.

Pupilla d.o.o. već intezivno radi na novim verzijama programa Synesis i SynesisPOS, koji će, kao i uvijek do sada, biti na vrijeme spremni i dostupni svim korisnicima.

Naša nova fiskalna kasa (program SynesisPOS) već bez problema komunicira sa serverom Porezne uprave u testnom radu, a sada iste funkcije ugrađujemo i u program Synesis.

Napominjemo da se, prema trenutnoj verziji prijedloga zakona, obveza fiskalizacije odnosi ne samo na maloprodaju, već na sve djelatnosti koje naplaćuju svoju robu i usluge putem gotovine, ali i čekova i kreditnih kartica !

Dakle, ako ste i 100% veleprodaja, ali primate čekove i/ili kreditne kartice, svoje veleprodajne račune ćete morati slati na fiskalizaciju (kroz program Synesis).

Budući da Zakon o fiskalizaciji još nije izglasan, pa ni konačna verzija nije poznata, u ovom trenutku Vam još ne možemo poslati detaljne informacije o svemu što nas čeka. No, uz pretpostavku da će Zakon biti izglasan, svi obveznici fiskalizacije morati će, osim novih verzija programa, osigurati još i slijedeće uvjete:

– internet vezu za računala s kojih će se provoditi fiskalizacija
– nabaviti i instalirati certifikat za rad s Poreznom upravom

Certifikati će se izdavati od strane FINE, ali tek nakon što Zakon bude izglasan. Zato, za sada možete bez brige nastaviti sa svojim radom, a mi ćemo Vas obavještavati o svim novostima kad za njih dođe vrijeme.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\Websites\pupillahr\pupilla.hr\wwwroot\wp-content\themes\Synesis\single.php on line 18