Synesis

POSLOVNI SOFTWARE ZA RAD
U WINDOWS OKRUŽENJU

Licencna datoteka

Što je licencna datoteka ?

Licencna datoteka je datoteka koja sadrži podatke o korisniku i modulima koje on može koristiti. Program Synesis za svoj rad zahtijeva licencnu datoteku. Ako ona nije instalirana na računalu, program neće raditi.

Kako se dobiva licencna datoteka?

Licencnu datoteku korisnici dobivaju mail-om prilikom kupovine programa. Licencne datoteke šaljemo automatski, na temelju primljene uplate. Ako ste prilikom plaćanja upisali točan poziv na broj, datoteka će vam biti automatski poslana ujutro, dan nakon datuma valute uplate. Ako poziv na broj nije bio točno upisan, trebati će nam malo više vremena, jer se takva uplata ne može automatski obraditi. U tom slučaju, datoteku ćete dobiti tijekom dana.

Dobili smo mail-om licencnu datoteku, ali do danas još nismo dobili i novi program.

Mail-om se šalje samo licencna datoteka. Program se ne šalje mail-om, nego se preuzima s naših stranica.

Kliknite mišem na link na stranicu ‘Download’ i tamo ćete pronaći naslov Synesis 4 – preuzimanje instalacijske datoteke. Kliknite na link Download / Preuzimanje instalacijske datoteke programa Synesis i dobiti ćete stranicu za preuzimanje programa.

Primio sam licencnu datoteku, ali je ne mogu otvoriti. Možete li mi je poslati u PDF formatu, kojeg mogu otvoriti ?

Licencna datoteka SE NE OTVARA. Nju treba samo SPREMITI (BEZ OTVARANJA) u mapu (direktorij) programa Synesis.

Kako da spremim licencnu datoteku ?

Postupak spremanja privitaka (attachment-a) iz elektronske pošte je različit na različitim programima za primanje i slanje elektronske pošte, pa nije jednostavno dati jednoznačnu uputu.

Ako na ekranu vidite ikonu Synesis.lic datoteke, kliknite desnim gumbom miša na nju, i iz ponuđenog meni-a odaberite ‘SAVE AS’ (ili SAVE TARGET AS’ , ili ‘SAVE ATTACHMENT’ , ili ‘SPREMI’ ili ‘SPREMI KAO’, ovisno o programu). Program će vam otvoriti prozor s popisom diskova i mapa (direktorija) na vašem računalu. U tom popisu, potrebno je pronaći mapu programa Synesis (obično c:\Synesis) i OTVORITI JE klikom na nju. Tek tada treba potvrditi spremanje licencne datoteke (klikom na gumb ‘SAVE’ ili ‘SAVE AS’ ili ‘OK’)

Kod nekih programa ne vidi se ikona licencne datoteke, nego samo ikona klamerice koja označava postojanje privitaka (attachment-a). Klikom na ovu ikonu otvara se popis datoteka u prilogu. Kliknite na Synesis.lic datoteku, a program će vas pitati da li datoteku želite otvoriti ili spremiti. (OPEN ili SAVE) Obavezno odaberite spremanje (SAVE) i nakon toga u popisu diskova i direktorija odaberite direktorij u kojem se nalazi program Synesis.

Ukoliko nemate nikakvog iskustva sa spremanjem datoteka iz mail-a, pronađite neku osobu s više iskustva, koja će to napraviti za vas. Možemo vam i mi pokušati pomoći, ali je to dosta teško preko telefona, jer ne znamo koji program imate, pa nam nije jednostavno navoditi vas.

Ako uopće ne vidite licencnu datoteku, moguće je da vaš mail program onemogućava pristup privitku, pa u njemu takvu opciju treba isključiti.

Kažete da ste nam poslali licencnu datoteku, ali mi je nismo dobili.

Mnogi program za primanje elektronske pošte imaju tzv. anti-spam filtere, koji služe za uklanjanje neželjene elektronske pošte. Možda je vaš program našu poruku s licencnom datotekom procijenio kao neželjenu poštu (spam), pa se ona ne nalazi u inbox-u, nego u posebnoj mapi u koju sprema neželjenu poštu.

Primio sam licencnu datoteku putem Gmail-a, i kad je snimim u direktorij programa Synesis, program mi i dalje javlja da ne postoji licencna datoteka

Korisnici gmail-a privitke (attachmente) dobivaju u komprimiranom obliku (tzv. zip datoteke). U tom slučaju, datoteka u prilogu se obično zove synesis.lic.zip

Takvu datoteku treba prvo dekomprimirati, pa tek nakon toga snimiti licencnu datoteku. Upute za postupak dekomprimiranja možete naći ovdje.

Nažalost, često se događa da je sadržaj licencne datoteke koja je primljena putem gmail-a izmijenjen, pa da program javlja grešku ‘neispravna licencna datoteka’.

Neki korisnici su nam javili da attachment-u uopće nisu primili licencnu datoteku.

Zato bi bilo najbolje da nam za slanje licencne datoteke (ali i svih budućih ponuda i drugih obavijesti o novostima u programu) dostavite neku drugu email adresu, koja nije na gmail-u.

Hvala što ste nam poslali licencnu datoteku, ali nju smo već dobili. Ono što mi željno očekujemo je update plaća, pdva, honorara i platnog prometa, koje smo uplatili prije dva dana.

Dobili ste sve što ste trebali dobiti. Snimite ovu posljednju licencnu datoteku u mapu programa Synesis, a sa www.pupilla.hr/download preuzmite i instalirajte posljednju verziju programa. Nakon toga ćete imati instaliranu novu verziju, sa svim novim modulima.

Instalirali smo zadnju verziju programa i snimili zadnju licencnu datoteku koju ste nam poslali, ali još uvijek u programu nemamo nove module koje smo naručili.

Nove module je potrebno aktivirati. Dakle, u svakoj knjizi u kojoj trebate nove module, kliknite na gumb F3-Knjige, zatim na gumb ‘Podaci o knjizi’, pa onda na zaglavlje ‘F3-Grupe’. Otvoriti će se popis modula, u kojem je potrebno staviti kvačicu ispred novih modula koje želite aktivirati, i na kraju pritisnuti gumb sa zelenom kvačicom. Nakon toga, program će aktivirati nove module.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\Websites\pupillahr\pupilla.hr\wwwroot\wp-content\themes\Synesis\podrska.php on line 25