Politika sigurnosti osobnih podataka

Politika sigurnosti osobnih podataka je dokument za izradu Politike sigurnosti voditelja obrade.

Ovaj dokument je, kao i Politika privatnosti, deklarativni dokument, budući da su operativni detalji provođenja ove Politike sigurnosti definirani Pravilnikom o sigurnosti osobnih podataka.

Klikom na gumb 'Učitaj predložak', program će automatski učitati predloženi tekst, a na korisnicima je da ga sami dodatno uređuju, dodajući ili ispuštajući neke od ponuđenih odredbi. Napominjemo da je predloženi tekst sastavljen imajući u vidu manjeg poduzetnika, koji se ne bavi s obradama posebno osjetljivih osobnih podataka niti se bavi izvršavanjem javnog inetersa, pa su u predloženom tekstu navedene samo najosnovnije odredbe. Ukoliko u svojoj evidenciji imate posebno osjetljive podatke (zdravstvene usluge, djeca, vrtići, škole...) ili vršite obradu osobnih podataka u velikoj mjeri (agencije za istraživanje tržišta, udruge i političke stranke..), obratite posebnu pažnju na tu činjenicu prilikom modificiranja teksta Politike sigurnosti.

ZAKLJUČAK GODINE
Prilikom zaključka godine, program u knjigu slijedeće poslovne godine prenosi sve podatke koji su upisani ovim dokumentom, kako biste u tekućoj poslovnoj godini imali uvid u sve dotadašnje aktivnosti propisane Općom uredbom o zaštiti podataka.