Evidencija obrazovanja

Evidencija obrazovanja je dokument za dokumentiranje održanih seminara za radnike na temu GDPR-a.

Osnovno pravilo je da svoju usklađenost s GDPR-om morate moći 'Pokazati, a ne reći'. Zato, da biste mogli dokazati da ste posvetili odgovarajuću pažnju treningu osoblja, potrebno je da vodite evidenciju o svim održanim seminarima.

Seminari mogu biti vanjski, ali mogu biti organizirani i unutar tvrtke, od strane osobe koja je prethodno dovoljno dobro upoznata s materijom da o njoj može podučavati ostale.

Prilikom organizacije internih seminara, svakako pripremite i odgovarajuće prezentacijske materijale, kako biste mogli nedvojbeno 'pokazati, a ne reći' što ste učinili na obrazovanju radnika.

Kad jednom napravite analize obrade osobnih podataka i analize rizika, i na temelju njih donesete politike, procedure i pravilnike, organizirajte ponovo seminar za radnike u kojem ćete ih upoznati s obvezama koje proizlaze iz njih.

Vodite računa da obrazovanje treba biti kontinuiran proces i da ga periodički treba obnavljati i proširivati s novim spoznajama (i evidentirati ovim dokumentom).

ZAKLJUČAK GODINE
Prilikom zaključka godine, program u knjigu slijedeće poslovne godine prenosi sve podatke koji su upisani ovim dokumentom, kako biste u tekućoj poslovnoj godini imali uvid u sve dotadašnje aktivnosti propisane Općom uredbom o zaštiti podataka.