Poslovna jedinica

Dokument Poslovna jedinica namijenjen je za definiranje podataka o poslovnoj jednici (smještajnom objektu u modulima Knjiga gostiju i Recepcija, odnosno poslovnoj jedinici u modulu Usluge).

Da biste uopće mogli koristiti dokumente iz grupa Knjiga gostiju, Recepcija i Usluge, neophodno je da prvo upišete podatke u dokument Poslovna jednica. Ako s programom vodite knjigu gostiju za više hotela, za svaku smještajnu jedinicu (hotel) upišite po jedan dokument Poslovna jedinica.

Korisnici koji vode knjigu gostiju za više poslovnih jedninica, prilikom korištenja ostalih dokumenata ili izvještaja, uvijek prvo odabiru poslovnu jedninicu za kojeu upisuju podatke, a nakon toga nastavljaju s unosom podataka.

Broj poslovnih jedinica koje možete otvoriti i voditi u programu je neograničen.

NAPOMENA ZA KORISNIKE GRUPE KNJIGA GOSTIJU
Svaka poslovna jedinica ima vlastitu knjigu gostiju, neovisnu o ostalim poslovnim jedinicama. Također, svi izvještaji za jednu poslovnu jedinicu su neovisni o ostalim poslovnim jedinicama. Zbirno izvještavanje za više poslovnih jedinica zajedno nije moguće. Stoga, otvaranje više poslovnih jedinnica ima smisla prvenstveno kad je riječ o više različitih pravnih osoba (npr. kad agencija vodi knjige gostiju za više iznajmljivača). Dokument Poslovna jedinica NIJE NAMJENJEN za razlikovanje paviljona kod iste pravne osobe, budući da u tom slučaju ne biste mogli dobiti informacije o poduzeću u cjelini.