Nalog za gotovinsku isplatu

Nalog za gotovinsku isplatu koristi se za podizanje gotovine sa žiro računa.

Korisnici koji imaju više žiro računa, prije izrade naloga moraju odabrati žiro račun s kojeg žele vršiti isplatu.

Nakon toga, potrebno je upisati podatke o iznosima i opis svrhe plaćanja. U nalogu za gotovinsku isplatu ne upisuje se IBAN primatelja, jer se isplata vrši u gotovini.

PODEŠAVANJE PISAČA
Postavke pisača treba različito postaviti, ovisno o tome da li se obrasci ispisuju na matričnom pisaču, ili na laseru odnosno ink-jet pisaču. Za ispis na matričnom pisaču, koriste se obrasci s perforacijom, a svaki pojedini obrazac dugačak je točno 102 mm. Da bi matrični pisač pravilno ispisivao naloge, potrebno je prije ispisa, u driver-u pisača podesiti veličinu papira. Odaberite tzv. 'Custom' (ili 'User defined') veličinu papira i u polje širina papira upišite 1500 za HUB 3 odnosno 2100 za HUB 3a, a u polje visina 1020. (dimenzije papira upisuju se u desetinkama milimetra !!!). Na ovaj način, moći ćete bez problema ispisivati jedan po jedan nalog za prijenos.

Kod laserskih i ink-jet pisača ne postoje vodilice s perforacijom, te se na ovim pisačima može koristiti samo HUB 3a obrazac, i to samo verzija u slobodnim listovima A4 formata. Kod ovog obrasca, na svakom listi A4 formata nalaze se 3 naloga za prijenos. Prilikom ispisa naloga, pisač će uvijek izbaciti cijeli list papira, bez obzira da li je odštampan samo jedan ili sva tri naloga na stranici. Kod korištenja ovakvog obrasca, prije ispisa potrebno je odabrati veličinu stranice A4 formata. Također, u izborniku programa, potrebno je odabrati obrazac HUB 3a (A4).